Er is al veel

Er is al veel

“Er is al zoveel informatie beschikbaar, ik hoef echt niet opnieuw het wiel uit te vinden.”

Er is al veel informatie beschikbaar waar je uit kunt putten:
overzichten van (bewezen) technologie, stappenplannen en goede voorbeelden.
Het helpt om deze informatie op te zoeken!
Hieronder vind je een aantal overzichtswebsites die laten zien welke digitale en technologische toepassingen in de zorg ingezet kunnen worden. En in het volgende blok vind je implementatietools die jou handvatten kunnen bieden om concreet en planmatig vorm te geven aan het inzetten van digitale toepassingen in jouw zorgorganisatie. 
Overzichtswebsites
 • Vilans – Hulpmiddelenwijzer
  Vilans hulpmiddelenwijzer geeft een overzicht van honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker maken. Deze onafhankelijke site helpt om een keuze te maken. 

 • ZorgInnovatie.nl
  ZorgInnovatie is een open platform voor co-creatie van innovaties in zorg en welzijn.
Implementatietools
 • Zorg van Nu – 14 implementatiestappen
 • Bij het implementeren van zorgtechnologie in een zorgorganisatie komt meer kijken dan je denkt. In 14 stappen wordt beschreven hoe je implementatie vorm kunt geven.
 • Vliegwiel – Toolkit Slim Organiseren
 • Voor een slimme organisatie van het proces van telebegeleiding heeft het Vliegwiel Digitale innovatie in de zorg procesplaten gemaakt. Deze kun je gebruiken voor het organiseren van het proces van telebegeleiding.
Online magazines

WGV Zorg en Welzijn heeft twee online magazines uitgegeven die handvatten bieden om met digitale vaardigheden en zorgtechnologie aan de slag te gaan. 

 • Iedere zorgprofessional digivaardig
  In de afgelopen periode hebben veel organisaties aangegeven met digitale vaardigheden voor medewerkers aan de slag te willen. Hoe je dit kunt doen, is beschreven in dit e-magazine. Een uitgave van WGV Zorg en Welzijn.
 • Van digivaardig naar techvaardig!
  Dit magazine is een vervolg op het E-magazine ‘Iedere zorgprofessional digivaardig’. Met aandacht voor het borgen van digitale vaardigheden in de organisatie en het inzetten van zorgtechnologie. Het magazine is een uitgave van WGV Zorg en Welzijn.